Fő tulajdonságai

A RehaCom bármely, a Microsoft Windows rendszert futtató korszerű munkaállomáson és szerveren működtethető, a kliens számára otthoni – interneten keresztüli – munkavégzésre is alkalmas. A szoftver használata – az egyszeri, ingyenes próbaidőszakot követően – licencdíj megfizetésével lehetséges. Többféle licenc vásárolható, illeszkedve a mind a kisebb felhasználók, mind a nagy páciensforgalmú intézmények igényeihez.

A szoftverrendszer modulokból épül fel. A terápiás modulok a terapeuta vagy tréner és a kliens céljaihoz illeszkedő módon kombinálhatóak egymással. Az egyes modulokon belül változó nehézségű gyakorlatok végzésére nyílik lehetőség, így a gyakorlás mindig a kliens állapotának megfelelő nehézségi szinten történik. A szoftver auto-adaptív, azaz érzékeli a gyakorlást végző teljesítményét és ehhez igazítja a feladatok nehézségét, így a gyakorlás erőfeszítést igényel, de sikerélményt is nyújt a gyakorló számára. A RehaCom moduljai az egyszerű, a rehabilitáció korai fázisában alkalmazható gyakorlatoktól egészen a komplex, a gyógyulás utolsó fázisaiban alkalmazható gyakorlatokig kínálnak lehetőséget. Így a gyakorlás igen korán megkezdhető és az a felépülés teljes időszakában kihívást jelent a páciens számára.

Probléma-orientált fejlesztő modulok

Figyelem és koncentráció (AUFM) modul feladat

A szoftver egyes moduljai egy-egy konkrét hiányosság kezelésére leginkább alkalmas módon kerültek kialakításra, ennek eredményeként a RehaCom ma a leginkább „deficit-specifikus” szoftver a piacon. Az adott hiányosságok kezelése szempontjából speciálisan megtervezett eljárások segítenek abban, hogy a gyakorlás a lehető legjobb eredményeket hozza pl. az alábbi – leggyakrabban előforduló – kognitív készségek fejlesztése esetében:

  • figyelem és koncentráció,
  • memória,
  • reakcióképesség,
  • logikus gondolkodás / akciótervezés,
  • térbeli képzelőerő,
  • vizuális zavarok,
  • vizuo-motoros zavarok

Felmérő modulok a terápia megtervezéséhez

A szoftverrendszer kilenc ún. „screening” (vagy szűrő/felmérő) modult tartalmaz, amelyek segítségével felmérhető a kliens állapota és a megtervezhető, hogy a terápia során melyik modulok alkalmazására, illetve milyen nehézségi szinten történő gyakorlásra van szükség. A felmérő modul használata után a szoftverrendszer automatikusan felkínálja a kliens számára ajánlott fejlesztésű célú modulokat.

RehaCom egyéb előnyei

A szoftver használata egyszerű, a design letisztult. Bármilyen felesleges, akár jelentéktelennek is tűnő inger befolyásolhatja a kliens teljesítményét, így a design egyszerűsége a sikeresség egyik jelentős biztosítéka. A gyakorlás során nincs hirtelen vagy negatív inger, ami felzaklathatná vagy megrémíthetné a klienst. A RehaCom támogató és bátorító rendszer, ami a gyakorlás során sikerélményt nyújt használójának.

Minden egyes modul saját paraméter-beállításain keresztül adaptálható a kliensre, ami széles körű kontroll lehetőségét nyújtja a tréner számára.

A szoftver számos nyelven elérhető, így a gyakorlás a kliensek anyanyelvén végezhető.

Jelentősebb motoros és kognitív deficittel rendelkező kliensek számára, valamint a könnyű kezelhetőség érdekében speciális kezelőpanel (speciális „billentyűzet”) került kialakításra, kifejezetten a RehaCom használatához. A panel jelentős igénybevételre tervezett, magas minőségű orvostechnikai eszköz.

A RehaCom jelenlegi formájában 25 év fejlesztésének és tökéletesítésének eredménye. Fejlesztése a legkiválóbb európai szakemberek bevonásával ma is folyamatos.

Alkalmazná a RehaComot praxisában? Tudjon meg többet a szoftverről és terápiás moduljairól katalógusunkból!

Katalógus letöltése