Mentális frissesség egy életen át

Korábbi vezetői és projektfejlesztői szakmai tapasztalataink alapján meggyőződésünkké vált, hogy magunk és munkatársaink kiegyensúlyozott mentális állapota – például figyelmünk tartóssága, fókuszáltsága, nehéz helyzetekben is érvényesülő döntési képességünk –milyen fontos ahhoz, hogy hosszú távon is fenntartható módon sikeresek lehessünk. Saját magunkon tapasztaltuk, hogy a mentális egyensúly elérhető, a mentális teljesítmény fokozható.

Tudjuk, hogy az emberiség történetét végigkíséri a mentális egyensúlyra törekvés és hogy a tradicionális módszerek  – mint például a meditáció különböző formái vagy a jóga  – ma is eredményesen alkalmazhatóak.
Az utóbbi évek információ-technológiai fejlődése új, az eddigieknél hatékonyabb módszerek alkalmazásának lehetőségeit nyitotta meg a mentális, illetve kognitív képességek fejlődése területén. Jó minőségben vált lehetővé az emberi szervezet működése során keletkező fiziológiai jelek – köztük az agy működése során keletkező elektromos jelek (EEG) – érzékelése és feldolgozása. A feldolgozott fizológiai jeleknek az idegrendszer számára történő valós idejű visszacsatolásával – azaz a biofeedback és a neurofeedback alapon működő technológiákkal – kiemelkedően jó eredmények érhetőek el a kognitív funkciók fejlesztése, a stressz kezelése és a testi és szellemi önkontroll elérése, megerősítése terén.

Azok számára ajánljuk a mentális fejlesztési célú tréningeket, akik számára fontos, hogy a kiégés nélkül, folyamatosan magas szinten teljesítsenek.

A tréningjeink kifejezetten alkalmasak

  • sportolók és csapatok mentális fejlesztésének támogatására
  • stresszes munkakörnyezetben dolgozó vagy jelentős kihívások előtt álló menedzserek, projekt-teamek teljesítményének fenntartására, javítására
  • a figyelmi funkciókat erősen igénybevevő – pl. monotonitás – munkakörökben dolgozók teljesítményének javítására
  • erősen stresszes munkakörnyezetben dolgozók figyelmi és döntési képességeinek fenntartására, javítására

A csoportos fejlesztés középpontjában az egyéni képességek fejlesztése és az együttműködő csoporttagok képességeinek optimalizálása áll, ami kiegészíthető a csoportos együttműködés fejlesztésére irányuló egyéb, nem biofeedback alapú technikák alkalmazásával. Mind a diagnózis, mind a fejlesztés fázisában lehetséges a kezdő- és végállapot egyértelmű, nemzetközi standardoknak megfelelő objektív, méréssel alátámasztott felvétele, ezzel a fejlesztés eredményeinek egyértelmű beazonosítása.

Az általunk nyújtott tréningek során a világ vezető készülékgyártóinak – Bee Medic és a MindMedia – a csúcskategóriát képviselő bio- és neurofeedback eszközeit és szoftvereit valamint a  Hasomed GMbh RehaCom kognitív képesség-fejlesztő szoftverét használjuk.

Termékeink használatához átfogó képzéseket is tartunk, mely során a bio-, illetve neurofeedback alapú módszereket eredményesen használni képes trénereket – edzőket, coachokat, HR-szakembereket – képzünk ki.

 

Lunk Tamás

Ügyvezető igazgató, üzletfejlesztő, projektmenedzser

lunk.tamas(kukac)mentalpro.hu

Wächter Balázs

Kapcsolattartó, üzletfejlesztő, projektmenedzser.

wachter.balazs(kukac)mentalpro.hu

lunk karolina

Lunk Karolina

Marketing és kommunikáció.

lunk.karolina(kukac)mentalpro.hu

dr. Pácsa Szilvia

Orvos, biofeedback és RehaCom tréner.

Rákóczi Balázs

Pszichológus, neurofeedback tréner.